Rus yanlısı Chelsea’nin sahibi Abramoviç’in İngiltere’ye girişi yasaklandı

featured

Rus yanlısı Chelsea’nin sahibi Abramoviç’in İngiltere’ye girişi yasaklandı. İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’daki işgal eylemlerine yanıtının bir parçası olarak Diktatör Vladimir Putin ile yakın ilişkileri olan üç milyardere yaptırım uygulanacağını duyurmuştu.

Avam Kamarası’nda konuşan İşçi Partisi Milletvekili Bryant, hükümeti Chelsea Kulübü’nün mülkiyetini elinden almak ve mal varlıklarına el koymak dahil olmak üzere Abramovich’e karşı harekete geçmeye çağırarak şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanlığı’ndan 2019 yılında Abramovich ile ilgili bir belge elime geçti. Yasadışı finans ve kötü niyetli faaliyetlerini hedeflemeyi amaçlayan Rusya’nın stratejisinin bir parçası olarak Abramovich de işbirliği yapmış. Bunun bir örneği, Abramovich’in mahkeme işlemlerinde siyasi nüfuz için rüşvet ödediğini kabul etmesidir.”

“Abramovich’in artık bu ülkede bir futbol kulübü sahibi olmasını istediğinizden emin misiniz? 152 milyon sterlinlik evi de dahil olmak üzere bazı mal varlıklarına el koyma zamanı gelmedi mi? Bunun gibi birinci kademe vizesi olan diğer kişilerin kötü niyetli faaliyetlerinden yüzde yüz emin olamıyor musunuz?”

Yaşanan gelişmelerin ardından Rusya dahil olmak üzere bir başka ülkenin vizesi de olsa, Abramovich’in Birleşik Krallık’a giriş yapamayacağı ve İngiltere’de yaşayamayacağı doğrulandı.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rus yanlısı Chelsea’nin sahibi Abramoviç’in İngiltere’ye girişi yasaklandı