Rusya, ABD’li Senatör Lindsey Graham’ı Arıyor

Rusya, ABD’li Senatör Lindsey Graham’ı Arıyor

Rusya İçişleri Bakanlığı, ABD’nin Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham’ı “arananlar listesi”ne dahil ettiğini açıkladı. Graham’ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede Rus askerlerinin ölümüne ilişkin skandal sözleri Kremlin’i kızdırmıştı. Rusya Soruşturma Komitesi de Graham hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Graham ve Zelenskiy, Cuma günü Kiev’de bir araya gelmişti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nin görüşmeyle ilgili paylaştığı kısa videoya göre Graham, Rusların çatışmalarda hayatını kaybetmesini ABD’nin “en iyi harcaması” olarak nitelendirmişti. Graham’ın bu ifadeleri Rusya’da büyük tepki toplamış, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da “Bu kadar utanç verici senatörlere sahip olan bir ülke hayal edemiyorum” demişti.

Ukrayna ise Rus Dışişleri’nin tepkisinden sonra görüşmenin tamamını yayınlamış ve Graham’ın sözlerinin farklı bağlamlarda söylendiği anlaşılmıştı.

Lindsey Graham ise kendisine yönelik eleştirileri geri çevirerek, görüşmede sadece ABD’nin desteği sayesinde Ukraynalıların Rus işgaline karşı mücadele ettiğini belirttiğini ifade etmişti.

ABD’nin Güney Carolina Senatörü olan Graham, daha önce de ABD’nin Ukrayna’ya artan askeri yardımını savunan açıklamalar yapmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya, ABD’li Senatör Lindsey Graham’ı Arıyor