“Rusya Kırım’dan çıkarken provokasyon düzenleyecek”

featured

Kırım Tatar halkının Milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, işgalden kurtarılan Kırım’a ilk olarak Kırım Tatar birliğinin gireceğini dile getirdi.

Kırım Tatar halkının Milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Rusya işgal ettiği Kırım’ı geri verdiği zaman yarımadada provokasyon düzenleyebilir.”

Kiev’in ev sahipliğinde yapılacak Eurovision 2017 yarışması çerçevesinde 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde yapılan Kırım Günleri’nin açılışında konuşan Kırımoğlu, “Biz milli askeri birliğin oluşturulmasından bahsediyoruz. Kırım’a ilk olarak bu Kırım Tatar taburu girecek. Milli çatışmaları engellemek için her şeyi kontrol altına alacaklar.” diye kaydetti.

Kırım Tatar Milli lideri, Kırım Tatar milli askeri birliğinin polis fonksiyonlarını da yerine getireceğini kaydederken, “Biz, Kırım’ın tüm insanlar, tüm milletler için rahat bir yer olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi, 13 Şubat 2017’de Ukrayna milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Savunma Bakanı General Stepan Poltorak ile bir araya geldi. Görüşme esnasında Savunma Bakanı, “Asker” sivil toplum birliği üyelerinin dilekçelerini inceleme ve yasalara göre Deniz Kuvvetleri’nin deniz piyade tugayına bağlı Kırım birliği kapsamında Ukrayna Ordusu’nda askerlik yapmalarına izin vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Kaynak:Kırım haber Ajansı (QHA)

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Rusya Kırım’dan çıkarken provokasyon düzenleyecek”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.