Saadet Partisi’nden Can Atalay Ziyareti

Saadet Partisi'nden Can Atalay Ziyareti

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın ziyaretçileri arasında Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da vardı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kaya, “Bu süreç bir an önce olumlu bir şekilde sona ersin ve Türkiye’nin bir hukuk devletine doğru gittiği bir sürecin başlangıcı olsun” dedi. Kaya, 14 Mayıs 2023’te seçilen 600 milletvekilinden birinin de Hatay’dan gelen Can Atalay olduğunu hatırlatarak, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararına rağmen Atalay’ın hala cezaevinde tutulmasını eleştirdi. Kaya, “Türkiye bir hukuk devleti olmak zorundadır ve bir hukuk devleti olarak da yoluna devam etmek zorundadır. Buna karşı duruşların beyhude bir çaba olduğunu ifade ederek Saadet Partisi olarak bu hukuksuz duruma karşı olduğumuzu ifade ediyoruz” diye konuştu.

Ali FAzıl Kasap ise, “Halkın oylarıyla seçilmiş, milletvekili olan arkadaşımızın parlamentoda bir an önce söz alması gerekirken siyasallaşmış yargı kararlarıyla hala cezaevinde tutulması bir hukuk garabetidir. Adaletten uzak kalan bu hukuksuz yaklaşımın bir an önce son bulması bizim insanımızın da evrensel hukuk ilkelerine uygun olarak yaşaması, Türkiye’nin ekonomik olarak her yönden canlanması için şart bu.” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Saadet Partisi’nden Can Atalay Ziyareti