• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Salatalığın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

featured

Cildi Canlandırır: Salatalık suyu içeren cilt maskeleri cildi canlandırı. Bu özelliği aynı zamanda yara ilzeri olan ciltlerin çabuk iyileşmesine katkıda bulunabilir.

Göz Etrafındaki Şişkinlikleri Giderebilir: Eğer göz altları ve etrafını kaplayan cilt de şişkinlik sizi rahatsız ediyor ise salatalık yardımıyla bu sorundan kurtulabirsiniz. Salatalık askorbik asit ve kafeik asit içerir ve bu asitler sözkonusu şişikinliklerin giderilmesine vaya azaltılmasına yardımcı olabilir.

Cilt Üzerinde Meydana Gelen Güneş Yanıklarını Giderir: Salatalığın diğer bir özelliği de özellikle yaz aylarında dikkatsiz yanma sonucu güneş ışınlarının verdiği zararları giderebilir olmasıdır. Ciltlerin pürelenerek veya dilimlenerek güneş ışınlarından etkilenen, güneş yanığı olan kısımlara uygulanması hem acının azalmasını sağlar hem decildin kısa sürede canlanmasına yardımcı olabilir.

Cildi Gençleştirir: Cildi gençlenştirmek için çok sık kullanılan bir hamur uygulamasıdır. Bunun için salatalığı püreleyin ve içine birkaç damal salatlık suyu, limon suyu ekleyin ve maske şeklinde cildinize uygulayın. Bu cildinizdeki parlaklığı arttıracak ve dokuyu sıklaştıracaktır.

Cil Gözeneklerini Açar:  Ciltdeki gözeneklerin açılması için de salatalık kullanılabilir, Salatalık suyunu direkt cildinize uygulayabilirsiniz daha etkili olması için elma sirkesi ve aloe verajeli katarak kullanabilirsiniz.

Kabızlığı Giderebilir: Salatalıkda kalori miktarı çok düşüktür ve 100 gram başına kalori sadece 15 gram içerir. Salatalığın günlük tüketimi, kronik kabızlık için bir çare olarak kabul edilebilir.

Bunun yanında salatalığını yüksek miktarda lif içermesi kabızlığın giderilmesini sağlayan diğer bir önemli faktördür. Bu özelliği ayrıca bağırsak sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktaıdr.

Sindirim Sistemine Faydaları: Salatalık idrar torbası ve böbrek sağlığı için önemli bir şifa kaynağıdır. Salata bol miktarda su içerdiği için idrarı teşvik eder ve böbrek sağlığını korur. Düzenli olarak salatalık tüketimi böbrek taşı oluşması riskini azaltabilir.

Salatalık ve salatalık suyu aynı zamanda içerdiği asitler itibari ile mide sağlığı için de önemlidir. Ayrıca lifler mide sağlığı için faydalıdır, mide içi duvarların güçlenmesine yardımcı olur. Salatalığın içerdiği protein sindirimi kolaylaştırır.

Salatalık tohumları ise özellikle bağırsak solucanlarının dökülmesinde önemli rol üstlenirler. Bunun yanında salatalık tohumları burun ve boğaz mukozalarının sağlığını korur.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Salatalığın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.