San Francisco’dan Kalkan Uçak Tekerlek Kaybetti, Acil İniş Yaptı

San Francisco'dan Kalkan Uçak Tekerlek Kaybetti, Acil İniş Yaptı

San Francisco’dan Japonya’ya yolcu taşıyan bir uçak, kalkış esnasında bir tekerleğini kaybetti ve bu nedenle acil olarak Los Angeles Uluslararası Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı. Olay sırasında uçaktan düşen tekerlek, San Francisco Uluslararası Havalimanı’ndaki bir otoparkta bulunan araçlara zarar verdi ve bunlardan birini tamamen kullanılmaz hale getirdi.

Uçağın acil inişi öncesinde, Los Angeles Uluslararası Havalimanı’ndaki acil servis ekipleri pistte hazır bekledi. Neyse ki, uçak herhangi bir sorun yaşamadan güvenli bir şekilde iniş yapmayı başardı ve pistin ortasında durduktan sonra çekici ile pistten çekildi. Bu süreçte, olayla ilgili çekilen fotoğraflar, hasar gören araçların durumunu gözler önüne serdi.

San Francisco'dan Kalkan Uçak Tekerlek Kaybetti, Acil İniş Yaptı

United Airlines tarafından yapılan açıklamada, “Uçak San Francisco’dan kalkıştan sonra bir lastik kaybetti ve Los Angeles Uluslararası Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı. Ekibimiz, bu akşam yolcuları Osaka’ya götürecek yeni bir uçağı hızla hazırladı,” denildi. Ayrıca, şirket pilotlar ve kabin ekibine profesyonel yaklaşımları ve başarılı inişleri için teşekkür etti.

United, uçakta 235 yolcu, 10 kabin memuru ve dört pilotun bulunduğunu bildirdi. Uçuşun kalkış videosu, uçağın sol taraftaki ana iniş takımı montajındaki altı lastikten birinin kalkıştan sadece birkaç saniye sonra düştüğünü gösteriyor. United ayrıca, uçağın eksik veya hasarlı bir lastikle güvenli bir şekilde iniş yapabilecek şekilde tasarlandığını açıkladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
San Francisco’dan Kalkan Uçak Tekerlek Kaybetti, Acil İniş Yaptı