Sanayi ve Ticarethane Aboneleri Dikkat: Elektrik Fiyatlarına Zam Geliyor

Sanayi ve Ticarethane Aboneleri Dikkat: Elektrik Fiyatlarına Zam Geliyor

Döviz kurlarının yükselmesi akaryakıt fiyatlarını artırırken, elektrik fiyatlarında da zam bekleniyor. 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek yeni elektrik fiyat tarifesi belli oldu. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, konut aboneleri için fiyatlarda değişiklik olmayacak. Ancak sanayi ve ticarethane aboneleri için elektrik fiyatları yüzde 20 oranında artacak. Buna göre, 100 kwh elektrik tüketen bir mesken abonesinin fatura bedeli 150 TL olarak sabit kalırken, aynı miktarda elektrik tüketen bir işyeri abonesinin fatura bedeli 180 TL olacak.

Elektrik fiyatlarına son zam 1 Eylül 2022 tarihinde yapılmıştı. O tarihte tüm abone gruplarında yüzde 20 oranında artış gerçekleşmişti. Bu yılın Nisan ayında ise elektrik fiyatlarında yüzde 15 indirim uygulanmıştı. Elektrik fiyatlarına ilişkin son tarife değişikliği ise 1 Temmuz’da yapılmış ve fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmamıştı.

Elektrik fiyatlarının belirlenmesinde döviz kurları, doğalgaz fiyatları, yenilenebilir enerji kaynaklarına sağlanan destekler ve elektrik üretim maliyetleri gibi faktörler etkili oluyor. Elektrik faturalarında ayrıca enerji bedeli, dağıtım bedeli, elektrik tüketim vergisi ve katma değer vergisi gibi kalemler de yer alıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sanayi ve Ticarethane Aboneleri Dikkat: Elektrik Fiyatlarına Zam Geliyor