Şanlıurfa’da Gurbetçiye ‘Yasak Aşk’ Cinayeti

Şanlıurfa'da Gurbetçiye 'Yasak Aşk' Cinayeti

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Almanya’dan tatil için gelen gurbetçi Murat Yalçın (42), eşi Aysel Yalçın’ın sevgilisi Mehmet Mencik tarafından kurulan tuzakta otomobilde vurularak öldürüldü. Eşiyle birlikte cinayeti planlayan Aysel Yalçın da hafif yaralandı. Cinayet zanlısı Mehmet Mencik ve Aysel Yalçın jandarma tarafından yakalanarak tutuklandı.

Olay, 9 Ağustos günü Viranşehir’e bağlı Tanyeli Mahallesi yakınında meydana geldi. Şanlıurfa’da alışveriş yaptıktan sonra Viranşehir’e dönen Murat Yalçın ve eşi Aysel Yalçın’ın içinde bulunduğu yabancı plakalı otomobil, yolda bekleyen Mehmet Mencik tarafından durduruldu. Mencik, aracın içindeki Murat Yalçın’a ateş açarak öldürdü, eşi Aysel Yalçın’ı da hafif yaraladı. Ardından Aysel Yalçın’ın cep telefonunu alarak kaçtı.

Jandarma ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyerek cinayet şüphelisinin Mehmet Mencik olduğunu tespit etti. Mencik, adresine yapılan baskınla gözaltına alındı. Mencik’in, cinayetten sonra tanınmamak için saç ve sakalını kestiği görüldü.

Jandarmadaki sorgusunda suçunu kabul eden Mencik, Aysel Yalçın ile internet üzerinden tanıştığını ve birkaç yıldır sevgili olduklarını söyledi. Aysel Yalçın’ın kendisine zaman zaman para gönderdiğini de anlatan Mencik, “Cinayetten sonra yakalanmamış olsaydım Almanya’ya kaçacak ve Aysel ile birlikte yaşayacaktık” dedi.

Mencik’in ifadesi üzerine gözaltına alınan Aysel Yalçın ise eşi Murat Yalçın ile aile baskısıyla evlendiğini iddia etti. Evliliği boyunca mutsuz olduğunu ve birkaç kez intihara kalkıştığını belirten Yalçın, Mehmet Mencik ile cinayeti birlikte planladıklarını itiraf etti. “Çok pişmanım” diyen Yalçın, eşinin başına gelenlerden dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Mencik ve Aysel Yalçın, ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şanlıurfa’da Gurbetçiye ‘Yasak Aşk’ Cinayeti