SAS Holding Saadet Zinciri Çöküyor

SAS Holding Saadet Zinciri Çöküyor

SAS Holding’in kurucuları Süleyman Aydın ve Sibel Koçak’ın ölümlerinin ardından binlerce kişinin mağdur olduğu iddia edilen saadet zinciri soruşturmasında yeni gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şirketin yasaklanan ‘piramit satış sistemi’ ile 58 milyon 500 lira haksız kazanç sağladığını belirledi. Soruşturma kapsamında 71 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

DHA’nın aktardığına göre, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SAS Holding ve bağlı şirketler aracılığı ile kurulan saadet zincirini çözmek için çalışma başlattı. MASAK raporlarına göre, şirketin üst düzey yöneticileri arasında büyük para transferleri yapıldığı, sisteme üye kazandıranlara lüks araçlar hediye edildiği ve ödül törenleri düzenlendiği tespit edildi.

Şirketin sahibi Süleyman Aydın’ın 2021 yılında intihar ettiği, yönetim kurulu üyesi Sibel Koçak’ın ise gasp edilerek öldürüldüğü olayların ardından sistemin çöktüğü ve binlerce kişinin mağdur olduğu ortaya çıktı. Ekipler, 2021 yılı itibariyle yaklaşık 58 milyon 500 lira (güncel kur farkıyla 143 milyon) haksız kazanç elde ettikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için harekete geçti.

Bu sabah İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 71 şüpheliden 50’sini gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

SAS Holding soruşturmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAS Holding Saadet Zinciri Çöküyor