Seçimlerin 14 Mayıs’ta Yapılması Yüksek Bir İhtimal

featured

Türkiye Cumhuriyeti, 2023 yılıyla birlikte 2. yüzyılına da girmiş bulunuyor. Yeni yıl için umutlarım oldukça yüksek, pandemi, ekonomik buhran derken, 2023 yılının tüm insanlığa mutluluk getireceğine inanıyorum. Yeniden herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk, huzur getirmesini temenni ederim.

Yeni yıl ile birlikte Türkiye tarihi bir seçimin virajını da girdi. 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması planlanan seçimlerin tarih bakımından öne çekilmesi konusu bu aralar siyasi partilerin kulislerinde konuşulmaya devam ediyor. Kulisler, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri 30 Nisan tarihinde olacağını iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Aralık’ta Külliye de buluşmuş, görüşmede seçim gündemi de ele alınmıştı. Görüşme sonrası toplanan Ak Parti MYK’da 18 Haziran’da yapılacak seçimi 14 Mayıs’a alma fikrinin öne çıktığı ve bu yönde bir karar alındığı belirtiliyor. Seçimlerin 14 Mayıs’a çekilmek istenmesinin sebepleri arasında Kurban Bayramı, Hac gündemi, üniversite sınavı, 16 Haziran’da okulların kapanıp yaz tatilinin başlaması vb. olasılıklar yer alıyor.

Yani, seçimlerin 18 Haziran yerine, 14 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. Benim de düşüncem ve tahminlerim bu seçimlerin 14 Mayıs’ta olacağı yönünde. Seçimlere bu kadar az bir süre kalmışken, vatandaşların da merakla beklediği 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı hala ortada yok. Bazen şu soruyorum kendime; “Seçime sayılı günler kalmış, Türkiye bu kadar ‘küçük’ bir ülke mi? Yönetilmesi ‘basit’ bir ülke mi? 6’lı masa neden hala Cumhurbaşkanı adayını açıklamıyor?”  

İBB’nin Önünde Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor. 

Halkın oylarıyla seçilmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 14 gün hapis cezası alması ve siyasi yasak getirilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde, 26 Aralık 2022 tarihinden itibaren vatandaşlar demokratik haklarına sahip çıkmak için Demokrasi nöbetine başladı. Demokrasi nöbeti bugün 10. gününde, vatandaşların demokrasi savaşı devam ediyor. Bizzat Demokrasi nöbetine gidip, soru sorup, haber yapan bir gazeteci olarak söylemek isterim ki, Demokrasi mücadelesi bu ülkenin insanlarına çok yakışıyor.

Yazımı Uğur Mumcu ağabeyin şu güzel sözüyle bitirmek istiyorum: “Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunamaz.”

4 Ocak 2023 – Yakacık

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Seçimlerin 14 Mayıs’ta Yapılması Yüksek Bir İhtimal