Sedat Peker’in Yardım Kolileriyle İlgili Beraat Kararı

Sedat Peker’in Yardım Kolileriyle İlgili Beraat Kararı

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunduğu iddia edilen Sedat Peker’in, geçtiğimiz ramazan ayında Trabzon ve Rize’de dağıtılan yardım kolileriyle ilgili açılan davada üç sanık hakkında beraat kararı verildi. Sedat Peker’in gönderdiği yardım kolilerini dağıtan ve haber yapan üç kişi, “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan yargılanıyordu.

Rize 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklar Yılmaz Günay, Erkan Saymazlar ve Hüseyin Yılmaz savunma yaptı. Sanıklar, yardım kolilerini dağıtmak ve haber yapmak dışında herhangi bir suç işlemediklerini, Sedat Peker ile hiçbir bağlantılarının olmadığını belirtti. Sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Mahkeme ayrıca, sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına gerek olmadığına hükmetti.

Sedat Peker’in geçen ramazan ayında Trabzon ve Rize’de dağıtılması için gönderdiği yardım kolileri, 2 Nisan 2022 tarihinde Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından ele geçirilmişti. Yardım kolilerinin üzerinde Sedat Peker’in fotoğrafı ve “Sedat Peker’den Ramazan Kolisi” yazısı bulunuyordu. Olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sedat Peker’in Yardım Kolileriyle İlgili Beraat Kararı