Sen Türkülerini Söyle Yarışmacısı Canan Hazal Akgöz Kimdir?

Sen Türkülerini Söyle Yarışmacısı Canan Hazal Akgöz Kimdir?

Aslen Trabzon ili Çaykara ilçesi Kabataş Köyünden olan Canan Hazal Akgöz 1996 yılında Ankara’da doğdu. 8 yaşında babasının yönlendirmesiyle Yenimahalle Halk Eğitim Merkez’nin Halk müziği korosuna gitti. Orada Hüseyin Düzgün hoca ile tanışarak notayı ilk orda öğrendi. Küçük yaşlarda ritim ve bağlama çalmaya başlamasıyla müzik hayatı başlamış oldu.

Daha sonra Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünü bitirdi. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi bölümüne girdi.

2017 yılında Trabzon?da yapılan Karadeniz Müzikleri Festivali’n de, Karadeniz müziğini en iyi yorumlayan ses yarışmasında 1. oldu. Lise döneminden bu yana Doğu Karadeniz müziği üzerine araştırmalar yapmaktadır. Müzik alanında pek çok değerli hocalardan ders aldı.

Kemençe, bağlama, piyano ve yan flüt çalabilen Canan Hazal Erkek halen Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun olan Erkek, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türk Müziği Ana Bilim Dalı’nda Doğu Trabzon Yöresi Müzik Kültürü ve Kemençe Sanatçısı Bahattin Çamurali başlıklı teziyle yüksek lisans eğitimini 2021’de tamamladı.

Canan Hazal Akgöz’ün Youtube kanalı: @HazalErkek

 

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sen Türkülerini Söyle Yarışmacısı Canan Hazal Akgöz Kimdir?