Şile’de Bulunan Top Mermileri İmha Edildi

Şile'de Bulunan Top Mermileri İmha Edildi

Şile Sofular Köyü’nde denizde bulunan 28 adet top mermisi, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı’nın (SAS) kararıyla kontrollü bir şekilde patlatıldı. Top mermileri, geçen Cuma günü bir vatandaşın ihbarı üzerine ortaya çıkmıştı.

Sofular Halk Plajı’nda yüzen bir vatandaş, denizde çok sayıda patlamamış top mermisi olduğunu fark ederek jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve itfaiye ekipleri, sahili boşalttı ve plaja girişleri kapattı. Ayrıca SAS Grup Komutanlığı’ndan destek istedi.

İlk gün hava şartları nedeniyle dalış yapılamayan bölgede, Cumartesi günü SAS timleri çalışma başlattı. Yapılan taramalarda, sahilden 10 metre uzaklıkta ve 1-1.5 metre derinlikte 9 adet şüpheli cisim görüntülendi. Görüntülerin incelenmesi sonucunda, cisimlerin top mermisi olduğu anlaşıldı.

Pazar günü devam eden çalışmalarda, toplam 28 adet top mermisi tespit edildi. Bunlardan 8 tanesi karaya çıkartılabilir durumdaydı ve SAS timleri tarafından teşhis ve imha amacıyla alındı.

1200 metrelik yarıçaplı alanda evlerin ve plajın bulunduğu bölgede güvenlik önlemleri alındıktan sonra, bugün sabah saatlerinde top mermilerinin patlatılması için işlem başlatıldı. İstanbul Valiliği, top mermilerinin kontrollü bir şekilde imha edildiğini duyurdu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şile’de Bulunan Top Mermileri İmha Edildi