Sinema Salonlarına Destek

featured

Kültür ve Turizm Bakanlığı,  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle boş kalan sinema salonlarına 15 milyon TL destek vereceğini açıkladı.

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Genel Sekreteri Fevzi Genç ‘Kasım ayındaki bu son kapanma bizim isteğimiz üzerine oldu. Sinema salonlarının yüzde 95’ini temsil ediyoruz. Bir taraftan yapımcılar riske girmeyerek film yayınlamadı, diğer taraftan da AVM ve mülk sahipleri kira talep etti. Sinema salonlarının derdi büyüdü. Büyük zincir sinema salonlarının derdi daha da büyük, küçük salon işletmecilerin de derdi farklı. Herkes sinema yapmak ve evine ekmek götürme derdinde.” açıklamasında bulundu.

Genç, “Sinema salonlarına aktarılacak destek, küçük sinema salonlarına verilecek. Bu sadece hibe olarak değil, Bakanlığın ‘Yerli Film Gösterim Desteği’ halihazırda vardı. Bu mekanizma kullanılacak ve oradaki fonu ciddi miktarda artırdılar. Sinemalarımıza bu destek, can suyu olacak” ifadelerini kullandı.

Salgından en çok etkilenen sektörlerden olan sinema salonları, Kovid-19’un patlak vermesiyle martta kapanmış ve haziran-ağustos arasında kademeli açılmıştı. Ancak kasım itibarıyla sinema salonlarının tamamı ortak kapanma kararı almıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sinema Salonlarına Destek