Sinovac Türkiye’ye Üretim Lisansı Verdi

featured

Sinovac CEO’su Yin Weidong Bloomberg’e verdiği söyleşide Türkiye’ye üretim lisansı verdikleri açıkladı.

Sinovac CEO’su Yin Weidong, Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır’a aşıyı ülkelerinde üretme konusunda lisans verdiklerini ifade etti. Sinovac farklı klinik sonuçlarını savunurken CoronaVac’ın daha iyi sonuç verdiğini gösteren kanıtlar elde ettiğini açıkladı.

Corona virüsü salgınına karşı Çin’de geliştirilen ve aralarında Türkiye, Ukrayna, Macaristan, Brezilya, Tayland ve Meksika gibi onlarca ülkede kullanılan Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac  aşısı ile ilgili veriler yayınlandı.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da görevli 25.374 sağlık çalışanının ikinci doz aşı olduktan 28 gün sonra elde edilen verileri incelendi. Araştırmanın sonuçlarını Endonezya’nın Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin yaparken, “28 gün sonra aşının ölümden koruyuculuk oranı yüzde 100 olarak belirlendi. Aşı olduktan sonraki 7 gün içinde hastaneye yatış oranı da yüzde 96 seviyesine ulaştı”  açıklamasını yaptı.

Sadikin, “Çalışanlarda hastalığın bulaşmasına karşı yüzde 94’lük bir koruma sağlandı. Sağlık çalışanları arasında hastaneye yatış ve ölüm bazında çok çok büyük bir düşüş tespit ettik” dedi.

Sinovac CEO’su Yin Weidong “Kendi ülkelerinde aşıyı üretmeleri için Türkiye, Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır’a lisans verdik” dedi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sinovac Türkiye’ye Üretim Lisansı Verdi