Şırnak ve Diyarbakır’da 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak ve Diyarbakır’da 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak ve Diyarbakır’da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlara ilişkin bilgiler verdi.

Buna göre; Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi kırsalında jandarma birliklerinin insansız hava aracı desteğiyle gerçekleştirdiği Şehit Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu’nda, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan ve sözde Botan ve Gabar eyalet sorumlusu olarak faaliyet gösteren ‘Ercan Serhat’ kod adlı Reis Gültüran, çatışmada silahıyla birlikte sağ olarak yakalandı. Gültüran’ın, Şırnak’ta 2016-2022 yılları arasında 7 güvenlik görevlisinin şehit olmasına ve 20 güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olan 7 eylemin emrini verdiği belirlendi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde ise jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin havadan destekli operasyonunda, terörden arananlar listesinde gri kategoride bulunan ‘Agit Berxwedan’ kod adlı Habib Karakoç etkisiz hale getirildi. Karakoç’un, Diyarbakır ve Muş’ta 2012-2022 yılları arasında 2 güvenlik görevlisinin şehit düşmesine ve 1 güvenlik görevlisinin yaralanmasına sebep olan 6 eyleme iştirak ettiği tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren kahraman emniyetimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum, şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şırnak ve Diyarbakır’da 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi