Somali Cumhurbaşkanın Oğlu Serbest Bırakıldı

Somali Cumhurbaşkanın Oğlu Serbest Bırakıldı

İstanbul’un Fatih bölgesinde meydana gelen ve tüm Türkiye’nin dikkatini çeken bir trafik kazası, son zamanlarda ülkenin gündemine oturmuş durumda. 30 Kasım 2023 tarihinde, motokurye Yunus Emre Göçer’in yönetimindeki araca, Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud’un kullandığı araç çarptı. Bu trajik kaza, Göçer’in ağır yaralanması ve sonrasında 6 Aralık’ta hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı.

Serbest Bırakıldı

Kazanın ardından başlayan yargı sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, 16 Ocak Salı günü görülecek olan duruşma öncesinde, bugün bir ara celse için İstanbul’daki Çağlayan Adalet Sarayı’na getirildi. Duruşmada tercüman eşliğinde ifade veren Mohamud, daha önceki savunmalarını tekrarladı. Mahkeme, Mohamud’un ifadesinin ardından hakkındaki yakalama kararını kaldırdı ve yurt dışına çıkış yasağını da sonlandırdı. Böylece Mohamud, duruşmalardan muaf tutularak serbest bırakıldı.

Müşteki Ailenin Durumu ve Yargı Talepleri

Bu olay, Yunus Emre Göçer’in ailesi ve yakınları için oldukça zor bir süreç olmuştu. Müşteki Öznur Göçer’in ifadeleri, bu süreçte önemli bir yer tuttu. Başlangıçta şikayetçi olan Öznur Göçer, daha sonraki ifadesinde herhangi bir şikayetinin olmadığını beyan etti. İddianamede, Mohamud’un ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep ediliyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Somali Cumhurbaşkanın Oğlu Serbest Bırakıldı