SPK Onayıyla Dev Halka Arz ve Borçlanma İhraçları

SPK Onayıyla Dev Halka Arz ve Borçlanma İhraçları

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) son haftalık bülteninde, çeşitli şirketlerin halka arz ve borçlanma aracı ihraç başvurularına onay verildiği açıklandı. Mega Metal, Kuzey Boru ve Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arz başvuruları kabul edildi. Bu şirketlerin hisse senetleri sırasıyla 28,3 lira, 36,2 lira ve 49,18 liradan halka arz edilecek.

Ayrıca, Fonet Bilgi Teknolojileri AŞ ve LDR Turizm AŞ’nin sırasıyla 104 milyon lira ve 99 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımları da onaylandı. Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama AŞ, Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ, Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ ve Enerjisa Enerji AŞ gibi şirketlerin büyük ölçekli borçlanma aracı ihraç başvuruları da kabul edildi.

Diğer yandan, Turknet İletişim Hizmetleri AŞ, Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret AŞ, Global Menkul Değerler AŞ, Emir Varlık Yönetim AŞ ve Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi AŞ’nin borçlanma aracı ihraç başvuruları da onay aldı. Turkcell Finansman AŞ, PhillipCapital Menkul Değerler AŞ, Mercedes-Benz Finansman Türk AŞ, Ak Finansal Kiralama AŞ ve Vakıf Finansal Kiralama AŞ’nin borçlanma aracı ihraçlarına da izin verildi.

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi Koç Finans Birinci Varlık Finansmanı Fonu’nun 5 milyar liralık kira sertifikası ve VİDMK ihracı başvurusu da onaylandı. Ayrıca, A1 Portföy Yönetimi AŞ, Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ ve Pusula Portföy Yönetimi AŞ’ye yeni fon kuruluşları ve faaliyet izinleri verildi.

SPK ayrıca, Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı AŞ (EUYO) pay piyasasında yapılan işlemlerle ilgili olarak 1,7 milyon lira idari para cezası uyguladı ve 48 internet sitesine erişim engeli kararı aldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SPK Onayıyla Dev Halka Arz ve Borçlanma İhraçları