Suriyeli Mafya İtalya ve Portekiz’de Uyuşturucu Pazarını Ele Geçiriyor

Suriyeli Mafya İtalya ve Portekiz’de Uyuşturucu Pazarını Ele Geçiriyor

Uyuşturucu ticaretine yönelik operasyonlar son yıllarda dünyada ve Türkiye’de artış gösterirken, ele geçirilen uyuşturucu miktarı da rekor seviyelere ulaştı. İtalya ve Portekiz’de yayınlanan dergiler, bu konuda çarpıcı bilgiler paylaştı.

L’Espresso dergisi, İtalya’da 2018’de yaklaşık 3.6 ton, 2021’de 21.3 ton, 2022’de ise 26.10 ton uyuşturucu yakalandığını belirledi. Derginin tahminine göre İtalya’da bu yıl ele geçirilecek uyuşturucu miktarı yeni rekorlar kırabilir. Ele geçirilen uyuşturucunun büyük bir kısmının ise İtalya’nın Reggio Calabria ilinde bulunan Gioga Tauro bölgesinden geldiği ortaya çıktı. Bu bölge, Calabria hiciv sitesinde yayınlanan bir şakayla gündeme gelmişti.

Türkiye’de ise ele geçirilen uyuşturucuların büyük bir kısmı Mersin Limanı’ndan çıkarken, uyuşturucunun merkezi ise Ekvador olarak belirlendi. Uyuşturucular genellikle muz konteynerlerinin içinden çıkıyor. L’Espresso dergisi, uyuşturucu sorununu önlemek için İtalyan siyasilerin ne yaptıklarını soruyor ve bazı siyasetçilerin de kullanıcı olabileceğini vurguluyor.

Portekiz’de haftalık yayınlanan Visao isimli dergi ise, Portekiz’de “10 sent için öldüren” yeni uyuşturucu kaçakçısı çetelerinin varlığına dikkat çekiyor. Derginin aktardığına göre Portekiz adli polisi, yapılan operasyonlarda şırınga, uyuşturucu haplar, tabanca mermileri ve 100 euroluk banknotlar ele geçirdi. Portekiz’in 1970’ten beri uyuşturucu kaçakçılarına ev sahipliği yaptığı belirtilirken, bu çetelerin İtalya, Arnavutluk, Brezilya, Galiçya gibi ülkelerden olduğu ancak son zamanlarda Portekiz’de Suriyeli uyuşturucu mafyalarının türediği ifade ediliyor. Dergide yer alan bir adli polis memuru şöyle diyor: “Suriye mafyası uluslararası kokain, esrar ve eroin kaçakçılığına karışan Faslı suç örgütleriyle güçlerini birleştirdi. Bu gruplar, genellikle yetkililerin takip etmesi (yakalamak şöyle dursun) neredeyse imkansız olan yüksek güçlü sürat teknelerini kullanarak, Kuzey Afrika’dan Schengen Bölgesi’ne esrar kaçırmak için öncelikle İber Yarımadası’nı kullanıyor.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suriyeli Mafya İtalya ve Portekiz’de Uyuşturucu Pazarını Ele Geçiriyor