Sydney’de Alışveriş Merkezindeki Bıçaklı Saldırıda Altı Kişi Hayatını Kaybetti

Sydney'de Alışveriş Merkezindeki Bıçaklı Saldırıda Altı Kişi Hayatını Kaybetti

Avustralya’nın Sydney şehrindeki Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda altı kişi yaşamını yitirdi. Aralarında dokuz aylık bir bebek de bulunan birçok kişi yaralandı.

Cumartesi öğleden sonra, Sydney’deki Westfield Bondi Junction adlı popüler alışveriş merkezinde korkutucu bir olay yaşandı. Olay yerine hızla ulaşan polis, birden fazla kişinin bıçaklandığı ihbarıyla karşılaştı. Olay anında büyük bir kargaşa yaşandığını ve insanların panik içinde dükkanlara sığındığını belirten tanıklar vardı.

New South Wales (NSW) Polis Komiseri Karen Webb, bir basın toplantısında, dört kadın ve bir erkeğin olay yerinde, bir kadının ise daha sonra hastanede olmak üzere toplam altı kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ayrıca, ciddi şekilde yaralanan dokuz aylık bir bebeğin de dahil olduğu sekiz kişinin çeşitli yaralanmalar nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü bildirdi.

Polis yetkilileri, saldırganın tek başına hareket ettiğini ve bir polis memuru tarafından olay yerinde vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Olayın terörle bağlantılı olmadığını ifade eden yetkililer, saldırının nedenlerinin detaylı bir şekilde inceleneceğini ve soruşturmanın uzun süreceğini belirtti. Olay, alışveriş merkezi ziyaretçileri arasında büyük bir panik yaratırken, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, müdahalede bulunan polis memurunu kahraman olarak tanımladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sydney’de Alışveriş Merkezindeki Bıçaklı Saldırıda Altı Kişi Hayatını Kaybetti