Tamu Kapısı Anıları yayımlandı!

featured

3 Mayıs 2018 Türkçüler Gününde yayımlanmaya başlayan Demlik Mecmua kültür sanat ve edebiyat dergisi yedinci sayılarıyla birlikte Mavi Gök Yayınları ismiyle yayınevi bünyesinde yayıncılığa devam edeceklerini Gökyüzü Bildirisi ile ilan etti.

Dergi Yayın Kurulu, yayımladığı bildiride;

“Bundan bir buçuk sene önce, Türklük mefkuresi, yükselmek ve ileri gitmek ülküsü, üretmek gayesi ve gayretiyle Demlik Mecmua ismi altında Türk dergiciliğine genç edebiyatçıların sesini taşımak hevesiyle yola çıkmıştık. Şimdi de, Türklüğü yalnızca asabiyet bilinci olarak değil, Türklüğü Türk’ün yüksek karakterinin felsefi, edebi, tarihi ve bilimsel mücadelesi, bir varoluş ereği olarak tanımlayan genç ekibimizle Türk yayıncılığına ve Türk edebiyatına yeni bir renk daha getirmek hevesindeyiz. Dergiciliğimize daha yüksek hedefler ve daha yüksek motivasyonlar ile devam edeceğimizi bildirirken, uzun süredir üzerine çalıştığımız yayınevimizi zaferleri ve geçmişi insanlık tarihi ile başlayan yüce Türk milletine gururla sunarız.” ifadelerine  yer verdi.

Kültür Bakanlığından gerekli yayıncılık sertifikalarını alan en genç ekip olan Mavi Gök Yayınları Yayın Kurulu, ilk yayın yılında Kurgu Kitaplığı, Fantastik ve Mitoloji Serisi Gökyüzü Kitaplığı, Siyaset Bilimi Kitaplığı, Tarih Kitaplığı, Şiir Kitaplığı ve Kurgu Dışı Kitaplığı serileri ile yirmi bine yakın kitap neşredeceklerini beyan etti. Genç yazarların önünü açmak adına, yeni yazarlara öncelik vereceğini açıklayan yayınevi, dosya kabulüne başladığını beyan etti.

Demlik Mecmua yazarlarından Oğuz Can Acar’ın mitolojik kurgu ve fantazya niteliğindeki ilk kitabı Tamu Kapısı Anıları’nı yayımlayarak yayın hayatına başlayan Mavi Gök Yayınları, kasım ayı içerisinde bir şiir, bir tarih ve bir siyaset bilimi kitabı daha yayımlayacağını açıkladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tamu Kapısı Anıları yayımlandı!