Tanju Özcan: Bunu İlk Kez Söylüyorum

Tanju Özcan: Bunu İlk Kez Söylüyorum

CHP’de değişim rüzgarları eserken, partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik çok sert eleştirilerde bulundu. Özcan, Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’e karşı kini olduğunu iddia etti ve “Bunu ilk kez söylüyorum. Kılıçdaroğlu’nun içinde Atatürk’e karşı Dersim Harekatı’ndan dolayı kin var.” dedi.

CHP’de son günlerde yaşanan Genel Başkanlık tartışmaları partiyi ikiye böldü. Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan adaylığına yönelik beklentileri bugün yaptığı açıklamayla sonlandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, “İstanbul’a mühürlüyüm” diyerek yeniden aday olacağını duyurdu. Bu gelişme, İmamoğlu’nu genel başkan olarak görmek isteyen CHP’lileri hayal kırıklığına uğrattı.

Öte yandan CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalif olan ve partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da tv100 canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özcan, Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’e karşı sempati beslemediğini ve Dersim Harekatı nedeniyle ona kin duyduğunu ileri sürdü.

Özcan, şöyle konuştu: “Bunu ilk kez söylüyorum. Kılıçdaroğlu’nun içinde Atatürk’e karşı Dersim Harekatı’ndan dolayı kin var. Yıllar geçtikten sonra daha iyi anlıyorum. Dersim’de bir harekat yapılıyor. Hukuken CHP’ye üye olup aslında CHP’li olmayanlar ‘Dersim Katliamı’ diyor. Bir bölgede ayaklanma olmuş, buna müdahale ediyorsun. Dersim’de ölen isyancılar, insanlar olmuş. Kılıçdaroğlu içinde bu ukde olarak kalmış. O yüzden Atatürk’e karşı sempati beslediğini düşünmüyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tanju Özcan: Bunu İlk Kez Söylüyorum