Tanju Özcan’dan Cemal Enginyurt’a Yanıt

Tanju Özcan'dan Cemal Enginyurt'a Yanıt

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisi için sert sözler söyleyen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’a cevap niteliğinde bir paylaşım yaptı. Özcan, meseelenin Enginyurt’un kendisini ilgilendirmediğini ve biat kültürü ile büyümediğini söyledi.

Özcan, şu tweet’i paylaştı:

Sayın @cenginyurt52

Atarlı, giderli konuşmalarının büyük bir bölümünü beğenerek takip ediyorum. Ancak lütfen bana bulaşma.

? Bu, CHP içinde bir mesele, sen başka bir partinin mensubusun, seni ilgilendirmez.

? Ben, biat kültürü ile değil, yakın zamana kadar parti içi demokrasinin kısmen işlediği CHP’de büyüdüm.

? Bolu’daki seçmen beni yüzde 53 ile Belediye Başkanı seçti. Ama aynı seçmen oy istememize rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermiyor.

? Bolu’daki seçim sonuçlarını sorgularken, beni eleştirenler oturup bir kez daha düşünsün. Niye bana oy veren seçmen, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermiyor?

Özcan’ın bu tweet’i, CHP içindeki tartışmaların yeni bir boyut kazandığını gösteriyor. Özcan, daha önce de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapmıştı. Özcan, kesin ihraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Enginyurt ise CHP listelerinden İstanbul 1. Bölge 9. sıradan milletvekili adayı olarak seçilmişti. Enginyurt, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Enginyurt, CHP listelerinden seçilen 39 milletvekilinin CHP’ye borcu olduğunu söylemişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tanju Özcan’dan Cemal Enginyurt’a Yanıt