Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na 16’lı Masa Eleştirisi

Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na 16’lı Masa Eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partililere hitap ettiği grup toplantısında ittifak konusunda kararlı olduğunu vurgulayarak, ‘Değil 6’lı masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım’ dedi. Bu sözler CHP içinde farklı yankılar uyandırdı. CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Özcan, 16’lı masanın siyasi maliyetinin çok yüksek olacağını ve Kılıçdaroğlu’nun hesabını bir daha yapmasını tavsiye etti. Özcan, “Bugün grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız “Gerekirse 6’lı masa yerine 16’lı masa kurarız” dedi. Bu konuşmadan sonra şöyle kaba bir hesap yaptım. Biz 6’lı masada bulunan kendimiz ve İYİ Parti hariç, oylarının toplamının %1 bile ettiğine emin olmadığım 4 partiye 35 Milletvekili verdik. Masa 16’ya çıkarsa; 35 bölü 4, çarpı 16, eşittir 140 Milletvekili vermemiz gerekecek. Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16’lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına CHP’den başka bir yorum gelmedi ancak bugün CHP Genel Merkezi’nde 81 il başkanıyla bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarına ‘değişim’ çağrısı yapması ve il il oy oranlarını değerlendirmesi bekleniyor. Ayrıca tüzük değişikliği ve genel başkanlık adaylığı konuları da gündeme gelebilir.

CHP’de son günlerde ‘değişim’ rüzgarının estiği biliniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sonrası yaptığı ‘değişim’ çağrısının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan genel başkan adaylığına sıcak baktıklarını ifade etmişlerdi. Bir dönem Kılıçdaroğlu’nun sağ kolu olarak bilinen Gürsel Tekin de genel başkan adaylığına yeşil ışık yakmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na 16’lı Masa Eleştirisi