Tarih Sahnesinde Yenikale ve Sancakkale: İzmir’de Unutulmuş Kahramanlar Anısına Tören

Tarih Sahnesinde Yenikale ve Sancakkale: İzmir'de Unutulmuş Kahramanlar Anısına Tören

Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal, 5 Mart 2024 Pazartesi günü İzmir Yenikale Şehitliği önünde düzenlenen anma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Turgay Tüfekçioğlu’nun “Türk Dili ve Tarihi” programında yer alan konuşmasında, 368 yıldır unutulan ve kenarda kalmış Türk kalesi Sancakkale’ye sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin bilinmeyen 368 yıllık kalesi Sancakkale tanıtıldı. Sancakkale’nin 109 yıl önce yaptığı İzmir savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimiz Yenikale şehitliğininde düzenlenen törende anıldı. Öcal anma töreninde, Türkiye’nin ve İzmir’in bu tarihi yerin önemini yeterince bilmediğine dikkat çekti. Ayrıca, Çanakkale Deniz Savaşları öncesinde İtilaf Donanması’nın İzmir’de aldığı ilk yenilgiyi hatırlatarak, bu tarihi gerçeğin daha geniş kitlelerce bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Sancakkale Dayanışma Grubu sözcüsü olarak da konuşan Öcal, Türk tarihinin bu önemli dönemeçlerinin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizdi. Anma töreni, katılımcıların tarihi şehitlikte saygı duruşunda bulunmasıyla sona erdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tarih Sahnesinde Yenikale ve Sancakkale: İzmir’de Unutulmuş Kahramanlar Anısına Tören