Tek Sayfanın Hatırlattıkları

featured

Bugün bir belgemi ararken, şahsi evraklarım arasında 14 yıl öncesine ait tek bir sayfaya rastladım. Hemen aşağıda bu sayfanın fotoğrafını göreceksiniz.

Bu sayfa 2005 yılında beşinci sınıf öğrencisiyken, arkadaşım Anıl‘la birlikte hazırladığımız okul gazetemizin o günlerden kalan tek sayfası… Çocuk yaşlardan beri haberciliğe ilgim vardı. İlkokulda da benzer ilgiyi yaşayan Anıl ile bunu o zaman ki çocuk hevesimizle hayata geçirmiştik. İlk başta yanılmıyorsam tek yaprak, iki sayfa. Fotokopi yoluyla çoğaltıp okulda dağıtıyorduk. Daha sonra işi biraz ileri taşıyıp, sınıf başkanlarıyla röportajlar falan da yaptık. Bulmacalar hazırladık. Bunları iki sayfaya nasıl sığdırdık hatırlamıyorum. Kaç sayı çıkarttık? Onu da hatırlamıyorum. O dönem okuldaki bazı öğretmenlerimize, daktilo alıp daha düzgün gazete çıkartmak istediğimizi falan söylemiştik. Bu sürecin son halkası, bu sayfaya ait olan gazeteyi 1 Ocak itibariyle çıkartacaktık. Bu sefer farklılık yapıp, yazısı güzel birine yazdırmaya karar verdik. Anıl’ın dayısının kızı (bizden yaşça büyüktü ve eli çizime yatkındı) yazıları hazırlayıp ona metne çevirtmiş ve yazıları yazdırmıştık. Anıl’ın dayısı matbaada çalışıyordu. Bunu matbaada basabilir miyiz diye sormuştuk. Ücreti öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştık. Sonra bu sayıyı yayınlayamadık. 8 yaprak falan diye hatırlıyorum ama elimde yalnız bu son sayfası kaldı.

Birkaç yıl sonra… Yanılmıyorsam sekizinci sınıf veya yedinci sınıf öğrencisiyim. O dönemde İnternet ve bilgisayar ile aram çok iyiydi. Dakika9 ismiyle bir forum-haber sitesi açmıştık. Bizim evde internet olmadığı için ben yalnız internet kafaye gittiğimde bakabiliyordum. Yine başka bir sınıf arkadaşım Turgut, evinde bilgisayar ve internet olması sebebiyle burayla ilgilendi daha sonra kapandı gitti.

Liseye geçtim, tercih yaparken Gazetecilik bölümü olan bir lise (Maçka Akif Tunçel Lisesi) seçtim. Okulun ilk günü, müdür yardımcımız tanışmaya geldi. Tek tek tanıştık. Hiç unutmuyorum, Nazan isminde bir arkadaşım Gazetecilik okumak istediğini söyledi. (Benden önce sırası geldi.) Müdür yardımcımız Endüstri Meslek’ten, Gazetecilik bölümüne geçiş olmadığını söyledi. Daha sonra sıra bana geldi. Bende aynısını söyleyip, aynı cevabı aldım. Lisede Bilişim Teknolojileri bölümünde Ağ İşletmenliği okudum. Üniversitede, bilgisayar programcılığı okuyordum. Türkçülükle tanıştım. O dönem ki arkadaşlarla e-dergi olarak Ötüken Yolu‘nu tek sayı yayınladık. Bir yıl kadar sonra basılı olarak Ulukayın‘ı çıkardık, ekipteki arkadaşlarımızla anlaşamadık. Ben ve birkaç arkadaş ayrıldık. Daha sonra Kavgamız Dergisi‘ni çıkardık. Ve şimdi burada, 12-13 yaşlarında yaşadığım aynı heyecanı yaşıyorum.

Bunları neden mi anlattım?

Bazı anlar oluyor ki, 14-15 yıl öncesi gözümün önünden sinema filmi gibi akıp geçiyor. Tıpkı bu tek sayfanın hatırlattıkları gibi… Bu anları yaşamak için anılarınızı iyi muhafaza edin…

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tek Sayfanın Hatırlattıkları