Tekirdağ Belediyesi Tepki Üzerine Geri Adım Attı

Tekirdağ Belediyesi Tepki Üzerine Geri Adım Attı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edilen depremzedelerin, seçimden sonra çıkarma kararı büyük bir tepki ile karşılandı. Bu kararın ardından belediye geri adım atarak depremzedelerin otelde kalış süresini uzattığını duyurdu.

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonucunda 10 ilde yıkım ve can kaybı yaşandı. En çok zarar gören illerin başında Hatay ve Kahramanmaraş geldi. Deprem bölgesinden gelen yaklaşık 100 kişiye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kumbağ Mahallesi’ndeki tesislerde konaklama imkanı sağlandı. Ancak belediyenin bütçe sıkıntısı ve tesislerin yaz sezonuna girmesi nedeniyle depremzedelerin 13 Ağustos’ta otelden çıkması gerektiği bildirildi.

Bu durum depremzedeler ve kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Depremzedeler, kendilerine yeni bir yer bulunmadan otelden çıkarılmanın vicdansızlık olduğunu söylediler. Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de belediyeyi eleştirerek depremzedelere sahip çıkılması gerektiğini vurguladılar.

Yaşanan tepkiler üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak depremzedelerin otelde kalış süresinin uzatıldığını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, “Misafirlerimizin ilimizde konakladığı süre içerisinde, kendilerine en iyi şekilde ağırlanmış, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlarımızca kendilerine danışmanlık hizmeti verilmiş, sağlık hizmetleri personellerimizce her türlü sağlık hizmetinden faydalanmaları sağlanmış, ücretsiz ulaşım desteği verilmiştir. Ve bu planlama iddia edildiği gibi, birdenbire ortaya çıkmadığı gibi, kendilerine bu durum haftalar önceden bildirilmiştir. Bunun sonucunda iddia edildiği gibi, asla ve katiyetle depremzedeler kendi başlarına bırakılmayıp, isteyenlerin kendi şehirlerine dönmesi sağlanacak olup, kalmak isteyenlere de barınma konusunda yardımcı olunacaktır” denildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tekirdağ Belediyesi Tepki Üzerine Geri Adım Attı