Tekirdağ’da Kanalizasyon Terfi Merkezleri Marmara denizini kirletmeye devam ediyor

featured

Denizlere atılan atıklar, Ergene nehri ve foseptik atıkları Marmara denizindeki kirlemenin baş aktörü olarak dikkat çekerken, kanalizasyon terfi merkezleride Marmara denizini kirletmeye devam ediyor.

Tekirdağ‘ın Şarköy ilçesinde bulunan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (TESKİ) ait kanalizasyon terfi merkezleri çevre ve insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Kanalizasyon terfi istasyonlarında toplanan atıklar, açık fosseptiklerde bekletilerek Marmara denizine akıtılıyor.

”Sinek ve Fareler İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor.”

Kanalizasyon terfi merkezlerinin çevreye yaydığı pis koku yüzünden vatandaşların evlerinde oturamaz hale geldiği belirtiliyor. Yetkililerin kanalizasyon terfi merkezleri ile ilgili önlem almasını isteyen vatandaşlar; ortaya çıkan sinek ve farelerin insan sağlığını tehdit etmeye devam ettiğini söylüyor.

Şarköy Ekolojik Yaşam ve Kültür Derneği üyeleri, TESKİ’ye ait kanalizasyon terfi merkezleri önünde bir araya gelerek çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan istasyonlarla ilgili ”Şarköy’de Açık Fosseptik İstemiyoruz! Geri Dönüşümlü İleri Biyolojik Arıtma İstiyoruz” sözüyle imza kampanyası başlattı. 

Dernek yöneticilerinin SabitHaber’e verdiği bilgiye göre; ”Bilindiği gibi, kanalizasyon atıklarımız, Marmara denizine kıyısı olan il ve ilçelerimizde bir kaç istisna dışında, hiçbir arıtma olmaksızın yıllardır denize pompalanmaktadır. Marmara denizine en uzun kıyı şeridine sahip Şarköy ilçemizde de durum farklı değildir. TESKİ’ye ait Kanalizasyon terfi istasyonlarında toplanan atıklar, açık fosseptiklerde bekletilerek denize verilmektedir. Şarköy sahillerinde bulunan açık fosseptik tarzındaki Kanalizasyon Terfi Merkezlerinin kaldırılmasını, öncelikle üstü kapatılarak koku, fare ve sinek yoğunluğu ile sağlığımızı ciddi olarak tehdit etmesinin önüne geçilmesini istiyoruz. Bir an önce, Şarköy de uygun bir yerde, arıtılan katı ve sıvı atığın geri dönüşümlü olarak değerlendirildiği, İleri biyolojik ve kimyasal arıtmaya geçilmesini istiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tekirdağ’da Kanalizasyon Terfi Merkezleri Marmara denizini kirletmeye devam ediyor