THY’nin Eğitim Uçağı Aydın’da Düştü

THY'nin Eğitim Uçağı Aydın'da Düştü

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Türk Hava Yolları (THY) uçuş okuluna ait eğitim uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra pist sonuna düştü. Kazada, uçakta bulunan eğitmen pilot Saygın Zibeller ile öğrenci pilot Murat Mocan hafif yaralandı. Yaralılar, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, saat 12.40 sıralarında Tepecik Mahallesi sınırları içerisinde kalan Çıldır Havalimanı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, THY uçuş okulunun TC-TDA tescil işaretli eğitim uçağı, kalktıktan kısa bir süre sonra Çeştepe Hayvan Pazarı ile havaalanı arasındaki yonca tarlasına düştü. Uçağın 100 metreden toprak zemine çakıldığı tespit edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatılırken, bölgede dron uçuşları yasaklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Aydın Çıldır Uçuş Akademisi işletmesinde bulunan TC-TDA tescil işaretli hava aracının Aydın Çıldır Havaalanından kalkışını müteakip henüz bilinmeyen bir nedenle pist sonuna düşmesi neticesinde hava aracı kazası meydana gelmiştir. Kaza sonucu iki pilot yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir.” denildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
THY’nin Eğitim Uçağı Aydın’da Düştü