TikTok Fenomenlerinin Gelirleri ve Yayınları TBMM Gündeminde

TikTok Fenomenlerinin Gelirleri ve Yayınları TBMM Gündeminde

Türkiye’de sosyal medya fenomenlerinin hızla artan gelirleri ve bu gelirlerin kaynağı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine taşındı. Meclis, özellikle TikTok, YouTube, Instagram gibi platformlarda faaliyet gösteren fenomenlerin gelirlerinin araştırılması ve vergilendirilmesi için kapsamlı bir çalışma başlatma kararı aldı. Bu adım, Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanması sonrası sosyal medya fenomenlerinin zenginleşme süreçlerinin tartışma konusu olmasının ardından geldi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili TBMM’de bir torba yasa hazırlığı var. Özellikle gelirlerinin araştırılması, muhasebeleştirilmesi, vergilendirilmesi konusunda çok çok ciddi adımlar atacağız.” Yayman, ayrıca sosyal medya platformlarında, Türk toplumunun aile yapısını ve kültürel değerlerini olumsuz etkileyen yayınlara karşı olduklarını belirtti. Bu tür yayınlarla mücadele kapsamında, lisans iptaline kadar varabilecek yaptırımların gündemde olduğunu ifade etti.

Yayman’ın ifadeleri şöyle: “TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik, ahlakımıza, ananemize, kültürümüze yönelik, çocuklarımıza yönelik, kadınlarımıza yönelik hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz bir takım yayınları, bir takım görüntüleri, kınıyoruz, lanetliyoruz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TikTok Fenomenlerinin Gelirleri ve Yayınları TBMM Gündeminde