TİP’in Hatay Adayı Gökhan Zan, Adaylıktan Çekilmeyeceğini Duyurdu

TİP’in Hatay Adayı Gökhan Zan, Adaylıktan Çekilmeyeceğini Duyurdu

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için gösterdiği Gökhan Zan’ın çekilmesine yönelik bir açıklama yapmasına karşın, Zan bu kararı reddederek adaylık sürecine devam edeceğini bildirdi.

TİP tarafından yapılan açıklamada, Zan’ın “partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar” bulunduğu ve bu sebeple adaylığının geri çekildiği belirtildi. Parti, “En ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Buna karşılık Gökhan Zan, TİP Genel Merkezinin kendisini adaylıktan çekme kararının “yasal ve siyasal karşılığı yoktur” diyerek, şu açıklamayı yaptı: “TİP amblemi, Hatay İttifakını temsilen TİP’in talebiyle pusulaya konmuştur ve o amblemin altında ismi olan aday olarak söylüyorum ben istifa etmediğim sürece adaylığım yasal ve siyasal olarak devam etmektedir.”

Zan, ayrıca adaylığını sorgulayanlara yönelik, “Adaylığımı tartışmaya açanlar, üzülerek ifade ediyorum ki; yasal açıdan yok hükmünde açıklamalar yapmakta, siyasal açıdan teslimiyetçi bir tutum sergilemekte, sayısal açıdan da tükenişi tercih etmektedirler” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Gökhan Zan’ın, Turgay Kocakaya ile yaptığı telefon görüşmelerinde “menfaat ilişkisine” girdiği iddia ediliyor. Zan ise bunun kendisine kurulmuş bir kumpas olduğunu savunuyor. Gazeteci İsmail Saymaz’a göre Zan, “Turgay Kocakaya tarafından şantaj yapıldığını ve böyle bir kaydın Kocakaya tarafından montaj yoluyla üretildiğini” söyledi. Saymaz, Zan’ın spor yorumculuğu ile ilgili ses kaydına ilişkin olarak “Konuşmanın içeriğini doğrulayan cevaplar verdi. Ancak o tümüyle kumpasa uğradığını düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itiraz ve düzeltme sürecinin sona ermesiyle, Gökhan Zan oy pusulasında TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yer alacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TİP’in Hatay Adayı Gökhan Zan, Adaylıktan Çekilmeyeceğini Duyurdu