TMO Mısır Alım Fiyatı Açıklandı

TMO Mısır Alım Fiyatı Açıklandı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), twitter hesabından yaptığı paylaşımla, mısır alımlarının başladığını açıkladı. TMO, mısır hasadının Adana ve Hatay’da ağustosun ilk haftasında yerel olarak başladığını ve bugün itibarıyla ülke genelinde yüzde 8’e ulaştığını belirtti. TMO, piyasaların seyrine göre politikalarını belirlediğini ve 2023 yılı mısır üretiminin 8,5 milyon ton olmasının beklendiğini kaydetti.

Yapılan açıklamada TMO’nun 2023 sezonu için mısır alım fiyatını ton başına 6 bin lira olarak belirledi. Mısır alımı için randevuların 23 Ağustos gününden itibaren alınabilecek ve alımların 24 Ağustos’tan itibaren başlayacak.

İşte yapılan açıklama:

“TMO mısır alım fiyatı, ton başına 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden, belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır. TMO, Türkiye genelinde bulunan iş yerlerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda mısır alım faaliyeti gösterecektir. Ofis ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri, www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TMO Mısır Alım Fiyatı Açıklandı