• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Trabzonspor 52. Yaşını Kutluyor

featured

Türkiye, futbol tarihinde yeni bir devri açan Trabzonspor kuruluşunun 52. yılını kutluyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan kutlamalarla, 52. yılını kutlayan Trabzonsporlular; bugün Trabzon’da çeşitli etkinliklerle yeni yaşını kutlayacak…

İlgili Haber  Trabzonspor İçin 1 Meşale de Sen Yak Bugün Başlıyor - Etkinlikten Fotoğraflar Ve Videolar

Trabzonspor Nasıl Kuruldu?
1962-63 futbol döneminde, zamanın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Orhan Şeref Apak, Türkiye liglerini güçlendirmek ve futbolu tüm yurda yaymak amacıyla “Ulusal Lig”lerin kurulmasına ve bu yapının il takımlarıyla desteklenmesine karar verdi. Ancak, Trabzon’da süregelen İdmanocağı-İdmangücü çekişmesi, bu iki takımın birlikte olabileceği bir yapının oluşmasını oldukça güç duruma getirdi. Yapılan görüşmelere rağmen; bu iki takım birleşmeye, aynı renk ve ülkü altında mücadele etmeye uzun süre yanaşmadı. Görüşmelerdeki görüş ayrılıklarının kavga boyutuna geldiği, adli soruşturmaların açıldığı toplantılar oldu.

İlgili Haber  Kıbrıs Barış Kupası'nın Hikâyesi

İdmanocağı birleşmeye yanaşmayınca 21 Haziran 1966’da İdmangücü, Martıspor ve Karadenizgücü takımları birleşerek kırmızı-beyaz renklerle “Trabzonspor Gençlik Kulübü”nü kurdu. Bu takımın başkanlığını Ali Osman Ulusoy üstlendi. Ancak takımın ismi resmî kayıtlara “Trabzonspor 1966” olarak geçti. “Trabzonspor 1966” İkinci Lig Beyaz Grup’a alındı. Buradaki ilk yılında 10’ar galibiyet, beraberlik ve yenilgi alan Trabzonspor 1966; İdmanocağı’nın Danıştay’a açtığı dava sonucu feshedildi ve yeniden genel kurula gidildi. Bu genel kurulda takımın liglere katılabilmesi için adını “Trabzonspor” olarak değiştirmesi gerekiyordu. Federasyonun verdiği sürenin azalması ve Beden Terbiyesi Genel Müdürü Ulvi Yenal’ın birleşme olmazsa hem İdmangücü’nün hem de İdmanocağı’nın ulusal liglere alınmayacağını açıklanmasıyla bu iki kulüp daha somut adımlar atmak zorunda kaldı. Yapılan görüşmelerden sonra, 2 Ağustos 1967’de İdmanocağı’nın da katılımıyla Trabzonspor; İdmangücü, Martıspor ve Karadenizgücü ortaklığıyla birlikte resmen kuruldu ve İkinci Lig’e alındı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Trabzonspor 52. Yaşını Kutluyor