Tunç Soyer’den Meral Akşener’in Sözlerine Yanıt

Tunç Soyer'den Meral Akşener'in Sözlerine Yanıt

İYİ Parti, yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını duyurdu. Partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise İzmir Milletvekili Ümit Özlale oldu. Özlale, seçim çalışmalarına başladığını sosyal medya hesabından paylaştı. CHP’li Tunç Soyer ise rakibine karşı kendilerine güvendiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde 81 ilin tamamında aday çıkaracaklarını açıkladı. Akşener, “Mesela İzmir’de ‘CHP ceketini assa seçilir’ diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibariyle çalışıyor. Ve bize ‘Ben adayım’ dedi. Bugün de ben buradan ilan ediyorum.” dedi.

Özlale, İzmir’de sahaya indiğini ve halkla buluştuğunu gösteren bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. Özlale, videonun altına “İzmirVarsaÜmitVar” mesajını yazdı. Özlale, 1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun oldu. ABD’de Boston College’da yüksek lisans ve doktora yaptı. Bilkent Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nde çalıştı. TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen teşvik ödülüne layık görüldü.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İYİ Parti’nin aday göstermesinin kendilerini etkilemeyeceğini belirtti. Soyer, “İzmirlilerin çok net bir duruşu ve tercihi var. Bu duruş kolay sarsılacak bir şey değil. Ben kayıp olacağını düşünmüyorum. Hiçbir kayıp olmaz” dedi. Soyer, 2019 yerel seçimlerinde CHP-İYİ Parti ittifakının adayı olarak yüzde 58 oy alarak belediye başkanı seçilmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tunç Soyer’den Meral Akşener’in Sözlerine Yanıt