Turist Tuzağı Oasis Gece Kulübüne Operasyon

Turist Tuzağı Oasis Gece Kulübüne Operasyon

İstanbul Ortaköy’de Oasis adlı gece kulübünde yabancı turistleri tehdit ederek yüklü miktarda para alan bir çete çökertildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gece kulübü sahibi ve çalışanları dahil 46 kişi hakkında örgüt kurma, nitelikli yağma ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla gözaltı kararı verdi. Operasyon kapsamında 26 kişi yakalanırken, 13 yabancı uyruklu kadının Türkiye’de bulunmadığı belirlendi.

Soruşturma, gece kulübüne gelen turistlerin şikayetleri üzerine başlatıldı. Şikayetçiler, tanıştıkları kişiler tarafından Oasis isimli gece kulübüne davet edildiklerini, burada müşteri gibi görünen yabancı uyruklu kadınlarla tanıştırıldıklarını, istemelerine rağmen sürekli içki servisi yapıldığını ve sonunda 100 bin ile 200 bin lira arasında değişen faturalarla karşılaştıklarını anlattılar. Bazı turistlerin ise ödeme yapmamak istediklerinde tehdit edildikleri ve zorla kredi kartlarından para çekildiği iddia edildi.

Savcılık, gece kulübünün telefon dinlemesi ve teknik takip sonucunda suç örgütünün varlığını tespit etti. Örgütün Beyoğlu, Fatih, Şişli ve Beşiktaş’ta faaliyet gösterdiği, yabancı uyruklu kadınları işe aldığı, turistleri kandırarak gece kulübüne getirdiği ve burada dolandırdığı belirlendi. Örgüt üyelerinin daha önce de benzer suçlardan işlem gördükleri ancak takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Savcılık, soruşturmayı genişleterek 2021 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen 80 farklı olayı inceledi. Bu kapsamda, gece kulübü sahibi, müdürü ve çalışanları ile yabancı uyruklu kadınlar dahil 46 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Antalya ve Ağrı’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Turist Tuzağı Oasis Gece Kulübüne Operasyon