Türk Astrofizikçinin Heykeli Dikildi

featured

Dünya’dan 359 milyon ışık yılı uzakta Galaksi keşfeden Türk astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil’in Dallas’taki NorthPark Center’a heykeli dikildi.

2017 yılında Çift halkalı bir eliptik galaksi keşfeden astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil’in heykeli Dallas North Center’de en önemli 10 kadın astrofizikçi arasında sergilenmeye başladı.

Burçin Mutlu Pakdil Kimdir?

Dr. Mutlu-Pakdil, ortaöğrenimini Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü’nden 2009 yılında mezun oldu. Texas Tech Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra Minnesota Üniversitesi’nden Astrofizik üzerine doktorasını aldı. Galaksilerin yapılarını inceleyerek kara delikler ve içlerinde bulundukları galaksilerin evrimi üzerine çalışmalar yapmaktadır. En son yaptığı çalışmayla ilk defa çift halka yapılı bir eliptik galaksinin tanımını yapmıştır. Bu çalışması dünya basınında büyük yer almıştır. Ağustos 2017’den itibaren Arizona Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Yaptığı araştırmaları geniş kitlelere ulaştırabilmek için Kuzey Karolina Doğal Bilimler Müzesi’nden bilim insanlarıyla yürüttüğü çalışmaların yanında, bilim dünyasında kadınların yolunun açılması için çeşitli platformlarda aktif görev almaktadır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Astrofizikçinin Heykeli Dikildi