• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türk Bilim İnsanı Merakla Beklenen Korona Virüs Aşısı Haberini Verdi

featured

Pfizer ile corona virüsü aşısı geliştiren Almanya merkezli BioNTech isimli şirketin CEO’su Uğur Şahin, hem hastalık hem de aşı geliştirme süreci ile ilgili müjdeli açıklamalarda bulundu.

AŞI İÇİN TARİH VERDİ

Test sonuçlarını değerlendiren Şahin, “Bu aşının mükemmele yakın olduğunu düşünüyorum” diyerek aşı için tarih verdi.

Birçok ülkede şirketler ve devlet kurumları corona virüsünü yok edecek aşı ve ilaç için kıyasıya mücadele ederken Almanya merkezli BioNTech’in Türk CEO’su ve kurucu ortaklarından Uğur Şahin, ABD’nin önde gelen medya kuruluşu CNN’e konuştu.

Pfizer ile bir aşı geliştiren ve bu konuda büyük atılım sağladıklarını söyleyen Şahin, “Mükemmel bir profili var ve ben bu aşıyı neredeyse kusursuz görüyorum. Profili de bence mükemmele çok yakın” ifadelerini kullandı. Denemeler sonucunda gelen güvenlik verilerine dayanarak bu şekilde konuştuğunu söyleyen Şahin geliştirilen aşıya çok güvendiklerini de vurguladı.

EKİM AYININ ORTASINDA HAZIR

Şahin, “Güvenli bir ürünümüz olduğuna inanıyorum ve bence bu aşı etkili olacak. Ülkeler acil kullanım için bu aşılara yakında izin verecektir” dedi. CNN, Şahin’in aşının onay sürecine Ekim ayının ortasında hazır olacağını ifade etti.

Pfizer ile birlikte aşı geliştiren BioNTech, BNT162 isimli aşıdan bu yıl sonuna kadar 100 milyon doz üreteceğini açıklamış, 2021’de de bu sayının 1.3 milyar doza çıkacağını duyurmuştu.

ALMANYA’DAN ONAY ÇIKTI

BioNTech ve Pfizer’ın geliştirdiği corona virüsü aşısına dün Almanya’dan onay çıkmıştı. BioNTech’den pazartesi günü yapılan açıklamada Almanya’da aşı ve ilaçlara onay vermede yetkili kurum olan Paul Ehrlich Enstitüsü’nden bunun için gerekli olan iznin çıktığı kaydedilmişti.

Firmanın üzerinde çalıştığı aşının dünya genelindeki deneme çalışmaları temmuz ayı sonunda başlamıştı. Deneme çalışmaları kapsamında 30 bin kadar deneğe aşı veya placebo veriliyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Bilim İnsanı Merakla Beklenen Korona Virüs Aşısı Haberini Verdi