Türk Lirası Suriye’de Güven Veriyor

featured

Suriye’de askeri muhaliflerin kontrolündeki ve Türkiye’nin teröristlerden temizlediği bölgelerde, Türk lirası (TL) kullanılmaya başlanılmasından itibaren güvenli para birimi oldu.

TÜRK LİRASI GÜVEN VERİYOR

Suriye lirasının ABD doları karşısında yüksek değer kaybı yaşaması ve dalgalı seyretmesi nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde siviller alışverişlerde TL kullanıyor.

Suriye’de askeri muhaliflerin kontrolündeki İdlib ili ile Türkiye’nin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatıyla teröristlerden temizlediği bölgelerde, sebze hali, benzin istasyonu, giyim mağazası, lokanta, fırın, bakkal gibi pek çok işletme TL’ye yöneldi.

Halep’in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ’den temizlenen Bab ilçesinde, bakkal işleten Zekeriya Ahmed, kendi dükkanı ve ilçede birçok alanda TL’nin yoğun olarak kullanıldığını ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ahmed, “Suriye lirasının değer kaybetmesiyle zarar etmeye başlamıştık. Güvenli para birimi olan TL satışlar yapmaya başladık. Bab’da yer alan dükkanımda artık tüm malzemelerin TL ile satışını yapıyorum.” dedi.

TL’nin kullanıldığından beri hem kendisinin hem de alışveriş yapan müşterilerinin rahatladığını belirten Ahmed, “TL, Suriye lirasına göre çok güvenli. Herhangi bir değer kaybı yaşamıyor ve daima sabit.” ifadesini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Lirası Suriye’de Güven Veriyor