Türk Sanat Dünyasının Usta İsmi Can Gürzap, Hayata Veda Etti

turk-sanat-dunyasinin-usta-ismi-can-gurzap-hayata-veda-etti

Türk sinema ve tiyatro dünyasının usta ismi Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca sanat hayatına önemli katkılarda bulunan Gürzap, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ve “Kurtlar Vadisi” gibi popüler yapımlarda rol almıştı.

Gürzap, son dönemlerde aort anevrizması tedavisi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Sanatçının vefatı, sanat dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Usta sanatçının vefat haberini, yakın dostu Armağan Çağlayan sosyal medya üzerinden “Yattığınız yer nur olsun Can Bey. Huzur bulun…” ifadeleriyle duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Gürzap’ın vefatı üzerine taziye mesajı yayınladı. Ersoy, mesajında “Ülkemizin kıymetli sanatçılarından Can Gürzap’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devlet Tiyatrolarımızın emekli sanatçısı, sinema, dizi oyuncusu, yazar ve eğitmen Can Gürzap sanat camiamız için büyük bir kayıptır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Gürzap’ın vefatı, Türk sanat camiasında büyük bir boşluk bıraktı ve onun sanat hayatına yaptığı katkılar uzun süre hatırlanacak. Gürzap’ın sanat yolculuğu ve başarıları, gelecek nesiller için ilham kaynağı olmaya devam edecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Sanat Dünyasının Usta İsmi Can Gürzap, Hayata Veda Etti