Zabıta Memuru Seçil Erzan’a 500 Bin Dolar Kaptırdı

Zabıta Memuru Seçil Erzan'a 500 Bin Dolar Kaptırdı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, ünlü futbolcuları dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan’ın yaşadığı olaylar, yerel ve ulusal basında geniş yer buldu. Erzan, 8 Aralık 2022’de Önderler Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi’nde bir daire satın aldı. Bu satın alma işlemi, Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri Hüseyin Eligül aracılığıyla gerçekleşti ve annesinin rahatlıkla girip çıkabilmesi için giriş katı tercih edildi.

Erzan, ekonomik sıkıntılar yaşayınca, aldığı daireyi 29 Aralık 2022’de yaklaşık 3 milyon TL’ye sattı. Şu anki piyasa değerlerine göre, bu dairelerin fiyatları 8-10 milyon TL arasında değişiyor. Erzan’ın ev alıp satma işlemlerinde aracılık ettiği belirtilen Hüseyin Eligül, bu gelişmelerin ardından görevinden alındı. Çorlu Belediyesi, Eligül hakkında idari soruşturma başlattı.

Erzan tarafından mağdur edildiği iddia edilen Eligül, 20 yıllık bir tanıdık olduğunu ve Erzan’a maddi yardımda bulunduğunu ifade etti. Eligül, 2016-2023 yılları arasında Erzan’a 550 bin dolar kadar para verdiğini, ancak karşılığında sadece 1 milyon 760 bin lira aldığını belirtti. Ayrıca, başka bir müştekinin Erzan’a yatırdığı parayı Eligül’ün teslim ettiği de iddianamede yer aldı.

Erzan’ın yatalak annesine yardım ettiğini anlatan Eligül, bu amaçla Erzan’a küçük miktarlarda para gönderdiğini ve Bozcaada’da bir emanet aldığını da belirtti. Eligül, bir süre sonra Erzan’a verdiği parayı alamadığını ve mağdur olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Erzan dosyasında adı geçen AK Parti Çorlu Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere de disiplin kuruluna sevk edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zabıta Memuru Seçil Erzan’a 500 Bin Dolar Kaptırdı