“Türkiye’den de anlaşmanın parçası olmaya devam etmesini bekliyoruz”

featured

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yle yaptığı mülteci anlaşmasına bağlı kalmakta kararlı olduğunu belirtti.

 Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev’le yaptığı görüşmede Bulgaristan’ın sınır güvenliği ve göçmenlerin engellenmesi konusundaki çabalarını takdirle karşıladığını belirten Tusk, durumun kötüleşmesi halinde finansal yardımların arttırılacağını söyledi.

Donald Tusk gazetecilerle olan görüşmesinde şu sözlere yer verdi: “Bu bölgedeki yasadışı göç yollarını kapalı tutmak konusunda kararlılığımız sürüyor. Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yapılan anlaşmanın da taahhüt edilen şekilde sürdürülmesinden yanayız. Bu anlamda Avrupa Birliği üstüne düşeni yerine getirirken, Türkiye’den de anlaşmanın parçası olmaya devam etmesini bekliyoruz.”

Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki artan gerilim ve mülteci anlaşmasının durumu Bulgaristan’ı endişelendirmeye devam ederken, Bulgar Devlet Başkanı Radev bu durumun Bulgaristan için büyük bir risk teşkil ettiğini söyledi. Avrupa Birliği’nin en fakir ülkesi olarak gösterilen Bulgaristan’ın, yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber gelecek yeni göçmen dalgasına dair büyük bir endişe içerisinde olduğu öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Türkiye’den de anlaşmanın parçası olmaya devam etmesini bekliyoruz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.