• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkiye’ye şeriat gelmiş, haberimiz yok!

featured

Saygıdeğer okurlarım, bildiğiniz gibi Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesiyle birlikte, ülkedeki şeriat yönetiminin despot uygulamalarını üzülerek takip ediyoruz. Tartışma programlarında Afganistan özelinde şeriat yönetimini, Afgan sığınmacıların radikal kişiler olduğu, Türk toplumuna uyum sağlayamayacağının altı çiziliyor. Kafa yoruluyor…

Türkiye’deki laik yönetimin ne kadar doğru olduğunu altı çiziliyor, Atatürk’e binlerce kez daha şükrediyoruz…

* * *

Bugün iş saatinin ardından bir arkadaşımın davet etmesi üzerine kardeşimle birlikte Reşadiye Köyü’nde Cafe Reşadiye isimli bir mekana gittik.

Gitmez olaydık.

Toplumun korktuğu radikallik İstanbul’a gelmiş. Gittiğimiz kafe şerri kurallarla yönetiliyor. Bizim kadınların olduğu bölümde olmayacağımız, kafenin ön tarafında erkeklerin arka tarafında kadınların oturacağını genç garsondan öğrendik ve oturduğumuz masadan “kibarca” kaldırıldık. Yaşadığımız bu büyük şaşkınlık üzerine, işletme sahibi olduğunu düşündüğümüz hanımefendiye durumu izah ettik.

Hanımefendinin kabahatinden büyük savunmasıyla bir kere hayrete düştük.

İşletmenin uzun süredir bu şekilde işletildiğini yanımızda bir kadın olmadan kadınlarla aynı bölümde oturamayacağımız söylendi. Bu savunmanın ardından yanıt vermeye gerek duymadan mekandan ayrıldık. Merak edip google haritalardaki yorumlarına baktım. Hanımefendinin savunması gibi berbat!

Sonra döndüm ve başta söylediğim tartışmaları düşündüm. Ve dedim ki: Türkiye’ye şeriat gelmiş, haberimiz yok!

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’ye şeriat gelmiş, haberimiz yok!