Tutarlı Gazetecilik

featured

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli bir vakıf olan Chrest Foundation’ın Türkiye’deki bazı medya ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı hibe yardımlarını açıklamasının yankıları Türkiye’de devam ediyor. Bu konuda en fazla desteği, toplam 476 bin 720 dolarla Ruşen Çakır’ın kurucusu olduğu iktidarist Medyascope’un aldığı yazıldı, çizildi.

Ruşen Çakır’ın bir de yıllar öncesine ait bir yazısı paylaşılır oldu, gerçi bence bazı yazar arkadaşlar bunu yanlış yorumluyorlar ama önce ne demiş ona bakalım sonra isterseniz üzerine fikirlerimizi söyleyelim;

Pentagon’dan fon almayı “Gazetecilik kisvesi altında psikolojik savaş” olarak tanımlayan Çakır, “Bazı meslektaşlarımın enerjilerini, hem de çok ucuza, Amerikan ordusu için seferber etmiş olmaları ağırıma gidiyor. Bu arkadaşlar, dünyada birçok örneği görüldüğü gibi, özür dileyip gazeteciliği bırakmalıdırlar. Kendilerini acındırmaya çalışmayı bırakıp böyle onurlu bir yol seçerlerse Türkiye’ye bir yararları olur” ifadelerini kullanmıştı.

Hani eskiden öğretmenlerin klasik ifadesi idi ya “cevap sorunun içinde gizli”derlerdi.

Bu da o hesap.

Benim Ruşen Çakır’ın geçmiş ifadesinden anladığım; o dış minnaklardan avanta alınmasına kızmıyor. Gazetecilerin bu enerjilerini ucuza satmalarına kızıyor.

Netekim kendisinin aldığı rakamın 476 bin dolar olduğu düşünülür ise bence son derece tutarlı kendisi.

Özetle “paranın ne önemi var, mühim olan miktarı”diyor…

Bana asıl enteresan gelen bazı gazetecilerin bu duruma şaşırmaları.

Liboş yazardan ne bekliyordunuz? Vatan-millet-sakarya demesini mi?

Pudra şekerini fazla mı kaçırdınız ne yaptınız?

Canlarım benim onu söyleyen biz Türkçülerdir, o yüzden de bize öyle tv ekranları, büyük gazetelerde yazarlık felan yasaktır.

Esenlikler, Tanrı Türkü Korusun.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tutarlı Gazetecilik