14. Dünya Kuraş Şampiyonası Türkmenistan’da Başladı

14. Dünya Kuraş Şampiyonası Türkmenistan'da Başladı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Dövüş Sanatları Spor Kompleksi’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, Uluslararası Kuraş Birliği Başkanı Haydar Farman, Türkmenistan Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Ata Akmammedov, Türkmenistan Kuraş Federasyonu Başkanı Serdar Atayev, üniversite rektörleri, öğrenciler, sporcular ve çok sayıda yerel ve yabancı basın mensubu katıldı.

Tören sırasında Türkmenistan’ın Eğitim, Spor ve Sağlıktan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Nurmuhammet Amanneperov, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un kutlama mesajını okudu. Uluslararası Kuraş Birliği Başkanı Farman ise sporun uluslararası toplum için köprü görevi gördüğünü belirterek, “Tüm dünyayı etkileyen özel bir olaya tanıklık ediyoruz. Spora her zaman destek olmalıyız. Spor karşılıklı anlayış ve barış için bir ilham kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

Farman, Türkmenistan’ın gelecekte farklı spor dallarındaki organizasyonlara ev sahipliği yapmak için gerekli imkanlara sahip olduğunu vurguladı ve Dünya Kuraş Şampiyonası’na 53 ülkeden 243 sporcunun katılacağını bildirdi.

Türkiye’nin Gelişmekte Olan Spor Branşları Başkanı Hasan Öztürk de Türkiye’nin şampiyonaya 4 sporcu ile katılacağını açıkladı. Öztürk, kuraşın ata sporu olduğunu ve 3 bin 500 yıllık tarihe sahip olduğunu ifade ederek, bu spor dalının dünya çapında gelişimini desteklediklerini belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
14. Dünya Kuraş Şampiyonası Türkmenistan’da Başladı