Türkmenistan’da Darbe Girişimi İddiasına Büyükelçiden Yalanlama

Türkmenistan'da Türkmenistan’da Darbe Girişimi İddiasına Büyükelçiden Yalanlama

Türkmenistan’ın Kazakistan Büyükelçisi Batır Rejepov, ülkesinde silahlı bir darbe girişimi olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Rejepov, bu tür haberleri yayınlayanlar hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Türkmenistan’da bazı Telegram kanalları, özel kuvvetlerin başkent Aşkabat’ta silahlı bir darbe girişimini bastırdığını ve 20 kişiyi gözaltına aldığını duyurmuştu. Darbeciler arasında eski cumhurbaşkanı Saparmurod Niyazov’un halefi Payzigeldi Meredov’un oğlu Botir Meredov ve İçişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Hocatov’un da bulunduğu iddia edilmişti.

Kazakistan medyasına konuşan Türkmenistan Büyükelçisi Batır Rejepov, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve doğrulanmadığını belirtti. Rejepov, “Bu bilgi sahtedir, gerçekle örtüşmez, teyit edilmemiştir” dedi.

Rejepov, ayrıca Türkmenistan’da durumun normal olduğunu ve yetkili makamların yanlış bilginin kaynağını araştırdığını kaydetti. Rejepov, son günlerde ülkede internet erişiminin kesintiye uğramasının ise teknik bir sorundan kaynaklandığını ifade etti.

(QHA)

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmenistan’da Darbe Girişimi İddiasına Büyükelçiden Yalanlama