Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi’nden TÜRKSOY’a Ziyaret

featured

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı olan TÜRKSOY Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti.

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı olan TÜRKSOY Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti. Ankara’da bulunan TÜRKSOY Genel Sekreterliği binasına gelen Büyükelçi Amanlıyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov ile makamında görüştü.

Sıcak bir atmosferde geçen görüşmede TÜRKSOY ve Türkmenistan’ın 2018 yılına ilişkin planlanan kültürel faaliyetleri ele alındı. Kaseinov ve Amanlıyev, 2018 yılı Nevruz etkinlikleri, Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi ve TÜRKSOY’un diğer etkinliklerine Türkmen sanatçı ve temsilcilerin katılımı, geleceğe yönelik ortak projeler, milli bayram ve günlere TÜRKSOY tarafından sağlanacak katkılar gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulundular.

Kaseinov, TÜRKSOY tarafından gerçekleştirilecek ve Türk cumhuriyetlerinin kültür zenginliğini kayıt altına almaya yönelik “Türk Dünyası Kültürel Mirası” envanter çalışmasına, Türkmenistan Büyükelçiliği’nden gelecek desteğin yararlı olacağını vurguladı. Görüşmede, TÜRKSOY ve Türkmenistan arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve ortak projelerin artırılması konusunda görüş birliğine varıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi’nden TÜRKSOY’a Ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.