Uğur Dündar ve Cemal Enginyurt Arasında Canlı Yayında Kılıçdaroğlu Gerilimi

Uğur Dündar ve Cemal Enginyurt Arasında Canlı Yayında Kılıçdaroğlu Gerilimi

Sözcü TV’nin ‘Sözün Gücü’ programında, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının analizi sırasında Uğur Dündar ve Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt arasında yaşanan canlı yayın tartışması, siyasi gündemi hareketlendirdi. Tartışma, CHP’nin elde ettiği başarı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliği üzerine yoğunlaştı.

Uğur Dündar, 14 Mayıs’ta kaçırılan tarihi bir fırsata işaret ederek, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Dündar, “Tarih Kılıçdaroğlu’nu affetmeyecektir” sözleriyle, Kılıçdaroğlu’nun 2023 genel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday göstermesi halinde başarılı olabileceğini savundu.

Bu iddialara karşılık Cemal Enginyurt, Dündar’ın görüşlerine tepki göstererek, Kılıçdaroğlu’nun millet için önemli bir figür olduğunu ve kendisine teşekkür edilmesi gerektiğini ifade etti. Enginyurt, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de kardeşlik ve birlik beraberliği teşvik ettiğini belirtti.

Tartışma sırasında sesler yükselirken, Uğur Dündar, CHP’nin oylarının yüzde 25’ten yüzde 37’ye yükselmesinin ittifak sonucu olmadığını, Kılıçdaroğlu’nun kurduğu ittifakın yanlış olduğunu savundu. Buna karşın, Enginyurt, sokak sokak çalışarak bu başarının elde edildiğini ve Kılıçdaroğlu’nun da cumhurbaşkanı seçilebileceğini ifade etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Uğur Dündar ve Cemal Enginyurt Arasında Canlı Yayında Kılıçdaroğlu Gerilimi