Uğur Dündar Yazışmaları Paylaştı, Hafize Gaye Erkan’a Destek Çıktı

Uğur Dündar Yazışmaları Paylaştı, Hafize Gaye Erkan'a Destek Çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında çıkan iddialar ve bu konuda yapılan açıklamalar, ülkenin gündemine oturdu. TCMB’de dört yıl protokol görevlisi olarak çalıştığını belirten Büşra Bozkurt, Başkan Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etti.

Bozkurt, CİMER’e yaptığı şikâyette, “Erol Erkan’a bankada özel oda ve makam arabası tahsis edildiğini” ve ayrıca “Erol Erkan’ın bir çalışanı tokatladığı” iddiasını da gündeme getirdi.

Bu iddiaların ortaya atılmasının ardından, gazeteci Uğur Dündar, Hafize Gaye Erkan’ı savunan bir paylaşım yaptı. WhatsApp yazışmalarını paylaşarak, “Hafize Gaye Erkan’ın emzirmesi gereken bebeğinden dolayı anne ve babasının emzirme saatlerinde işler aksamasın diye Merkez Bankası’na gittiğini ve geç saatlere kadar torunlarına bakmak için orada kaldıklarını” ileri sürdü.

Uğur Dündar’dan Hafize Gaye Erkan’a Destek

Dündar, bir banka çalışanının Gamze Hanım’a gönderdiği mesajı da paylaştı ve “Gaye Erkan ABD’de Türkiye’ye kaynak bulmaya çalışırken iftira servis ediliyor. Demek ki birilerinin Gaye Erkan’ın bu çabalarından fena halde rahatsız oldukları anlaşılıyor” dedi.

Erol Erkan ise Patronlar Dünya’sına verdiği röportajda, kendisine atılan suçlamaları reddetti ve “Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu?” dedi. “Güya ben Kübra hanımı tokatlamışım. Güya ben bir kadın çalışanı tokatlamışım diyerek bankada dedikodu çıkarılacak ve haber yapılacakmış” diyerek iddiaları reddetti. Erol Erkan, “Kübra kızımız, sağ olsun Gaye Hanımla görüşmek için de bayağı çabalamış. Mesajlarda da belirtildiği gibi atılan iftiraya alet olmak istemiyor Kübra kızımız. Diyor ki ‘Ben kim olursa olsun iftiradan, kul hakkından korkarım. İnanıyorum ki er ya da geç, her şey ortaya çıkacak'” ifadelerini kullandı. Erol Erkan, kızı Hafize Gaye Erkan’ın ve ailenin yargı sürecini başlatacağını ifade etti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Uğur Dündar Yazışmaları Paylaştı, Hafize Gaye Erkan’a Destek Çıktı