Ünlülere Şantaj Yapan Çete Yakalandı

Ünlülere Şantaj Yapan Çete Yakalandı

İstanbul’da, Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı ve Erdal Özyağcılar gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu 58 kişinin sosyal medya hesaplarını hackleyerek fidye isteyen ve bazılarını cinsel içerikli mesajlarla şantaj yapan bir çete üyeleri yakalandı. Çetenin içinde bir imamın da olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 18 sanık hakkında 300 ila 784 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi. Çetenin liderliğini yaptığı iddia edilen güvenlik görevlisi Gökyar Şen ve imam Abdullah Harun Aslanoğlu’nun en ağır cezayı alması talep edildi.

Soruşturma kapsamında, çetenin Instagram ve Twitter gibi platformlarda yüzbinlerce takipçisi olan hesapları ele geçirdiği, ardından hesap sahiplerine ulaşarak fidye istediği belirlendi. Bazı mağdurların ise cinsel içerikli mesajlar ve fotoğraflarla tehdit edildiği tespit edildi.

Çetenin ele geçirdiği hesaplar arasında Pınar Altuğ, Gamze Taşkın ve Gizem Dinibütünoğlu gibi isimlerin de olduğu anlaşıldı. Bu hesapların imam Aslanoğlu tarafından başkalarına satıldığı ortaya çıktı. Aslanoğlu’nun, takipçi sayısına göre farklı fiyatlar belirlediği ve alınması gereken hesap isimlerini de belirttiği bir mesajının da bulunduğu kaydedildi.

Aslanoğlu ise duruşmada suçlamaları reddederek, “Çete üyelerini burada, yani duruşmada tanıdım. Daha öncesinde hiçbirini tanımıyordum. Satın aldığım hesapların çalıntı olduğunu da bilmiyordum. Hiçbir kazanç elde etmedim, aksine 6000-7000 TL paramı çaldılar. Nişanımın olduğu gün evimden gözaltına alındım” dedi.

Davanın karar duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ünlülere Şantaj Yapan Çete Yakalandı