1. Haberler
  2. Türk Dünyası
  3. Uygur Hareketi Lideri Ruşen Abbas’ın Yeğeni 12 Yıl Hapise Mahkum Edildi

Uygur Hareketi Lideri Ruşen Abbas’ın Yeğeni 12 Yıl Hapise Mahkum Edildi

featured

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, kuzeni Erkin Tewekkul’un, Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığını öğrendi. Saygın bir okul müdürü olan Tewekkul, öğrencilerine tutuklu ebeveynlerinin kamplardan bir gün serbest bırakılacağını söylemekten dolayı “milliyetçi ayrılıkçılara destek vermek” ile suçlandı.

Bu acı haber, Tewekkul’un haksız yere tutuklanmasından yedi yıl sonra geldi. Abbas, bu bilgiye Radio Free Asia’nın (RFA) haberi sayesinde ulaştığını belirtti. Abbas, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Eğer bu haber olmasaydı, durumdan haberim olmayacaktı” dedi.

Abbas, yurt dışındaki Uygur topluluğunun, Doğu Türkistan’daki sevdiklerini korumak için iletişimi kesmek zorunda kaldığını vurguladı. Bu durumun bir kâbus olduğunu ifade eden Abbas, sevdiklerinin başına gelen bu tür yıkıcı haberleri aylar, hatta yıllar sonra öğrenmek zorunda kaldıklarını belirtti. Tewekkul’un şimdi savunulması gereken kişiler listesine eklendiğini de ekledi.

Haberi bildiren Shohret Hoshur’a teşekkür eden Abbas, Uygur topluluğunun yaşadığı bu zorlukları dünya kamuoyuna duyurmanın önemine dikkat çekti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Uygur Hareketi Lideri Ruşen Abbas’ın Yeğeni 12 Yıl Hapise Mahkum Edildi